Pojawiają się krótko. Truskawki, czereśnie, poziomki, maliny, porzeczki czy jagody są bardzo smaczne. Traktuje się je jako symbol lata. Są krótko, a są bardzo zdrowe, dlatego warto ich sobie nie żałować. Zawierają mnóstwo witamin i składników mineralnych. Chociażby czarne porzeczki, mają więcej witaminy C niż cytryna czy papryka. To najbogatsze jej źródło. Jeśli ma się kawałek ziemi przy domu, warto zasadzić krzaczki porzeczek np. czarnej i czerwonej. Inne owoce też warto mieć u siebie. Jeśli się nie ma, to trzeba korzystać z tego, że są w sprzedaży i kupować. Są pyszne same w sobie, a można też robić z nich sałatki owocowe albo dodawać je do innych sałatek czy deserów. Dodaje się też często owoce sezonowe do ciast. Najwięcej korzyści ma się z jedzenia surowych, ale zjedzenie kawałka pysznego ciasta to doskonały przepis na dobry humor, co też jest ważne dla zdrowia. Owoce sezonowe wzmocnią zdrowie, poprawią samopoczucie oraz korzystnie wpłyną na urodę. Warto się nimi zajadać i delektować się nimi.